De opheffing van de electronica winkelketen ProMarkt in Duitsland betekent voor een aantal vestigingen de totale leegverkoop. Welke vestigingen dat zijn, kun je nalezen op de website van ProMarkt. Op deze site kun je onderin het witte vlak de standplaatsen aanklikken. Bij die vestigingen waar sprake is van opruiming, staat achter de plaatsnaam “Räumungsverkauf”. Het betreft onder andere de filialen in Bremen, Essen, Detmold, Keulen, Leverkusen, Osnabrück, Brühl, Dortmund, Bochum en Bottrup.  Hoe lang de uitverkoop gaat duren varieert per filiaal en is zelfs voor de medewerkers ongewis. Ik heb steekproefsgewijs drie vestigingen voor je gebeld en zowel Osnabrück, Bremen als Bottrop bevestigden me, dat de uitverkoop waarschijnlijk op zijn minst tot eind oktober duurt. Toch raad ik je aan om zo snel mogelijk een kijkje te gaan nemen, want hier geldt natuurlijk meer dan ooit “op=op”. Bovendien kan het geen kwaad om bij onzekerheid van tevoren de betreffende vestiging te bellen.

In de overige vestigingen gaat de verkoop zijn normale gang, deze winkels zijn verkocht aan bestaande ketens, zoals Expert of MediMax. ProMarkt behoort tot de Rewe groep. Hier viel eerder dit jaar de strategische beslissing te stoppen met ProMarkt en de winkelketen op te heffen. Eind juli is de online shop al van het net gegaan. Nu volgen dus de winkels waarvoor geen koper is gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>