De prijsbewuste Duitser brengt graag een bezoek aan één van de vele outlets die je verspreid over het hele land kunt vinden. Soms worden deze verkooppunten ook Fabrikverkauf of Werksverkauf genoemd. In deze zaken worden B-artikelen, d.w.z. artikelen met een klein foutje, niet meer actuele collecties, restpartijen en overschotten verkocht. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een outlet voor de producten waar jij naar op zoek bent: chocolade, elektronica, kleding, meubels, enzovoort, enzovoort. Als klant kun je flink profiteren van enorme kortingen op de gangbare winkelprijzen: het scheelt soms wel 30 tot 60%.

Oorspronkelijk werden dit soort winkels direct naast de fabriek door de producenten zelf bedreven, maar dat is inmiddels al lang niet meer overal het geval. Bovendien bestaan er ook aaneengesloten complexen van verschillende merken outlets bij elkaar. Dan is er sprake van een outletcenter. De bekendste outletcenters die vanaf Nederland goed te bereiken zijn zijn:

Factory Outlet Center Ochtrup: één van de grootste outletcenters van Duitsland, met meer dan 60 winkels, 1.500 gratis parkeerplaatsen en een oplaadstation voor electrische fietsen.

Designer Outlet Soltau

Designer Outlets Wolfsburg

Alle overige centers en ook individuele outlets en fabrieksverkooppunten vind je samengevat op de websites Factory Outlets en Outletadressen. Als je alle outletinformatie liever in een app samengevat wil hebben, kun je de gratis app Schnäppchenführer  downloaden.

TIP: Kijk voor je bezoek aan een outlet wel even goed naar mogelijke voorwaarden. Enkele outlets hanteren bijvoorbeeld een speciaal lidmaatschapssysteem voor hun bezoekers.

 

8 reacties

 1. ook wij gaan regelmatig naar de oosterburen om inkopen te gaan doen , wij wonen ca 10 minuutjes van de grens af , prettig om te winkelen is het zeker , meestal brengen wij ook een volle kofferbak vol met allerlei dingetjes uit de supermarkten mee oa afbakbrood , diverse diepvries producten , shag , toilet artikelen en waspoeders , diverse soorten drank , sinds kort ook duits bier (veltins) ik ben het besodemieteren van de grolsch meer dan zat , en natuurlijk brandstof , meestal rond de 120 liter , het scheelt ons per maand ca 100 euro die we netto besparen op deze artikelen in vergelijking met de producten hier in nederland , door onze overheid worden we toch bestolen , daarom ben ik sponsor geworden van de duitse economie , merkel zal wel in haar vuistje lachen , als ik zie hoeveel nederlanders shoppen in duitsland vraag ik mij af of de heren in den haag wel weten hoeveel btw er uit het oosten en zuiden niet in neerlands staatskas komt ??? ik denk zelf dat ze er geen flauw benul van hebben , houden zo groetjes .

 2. ik vraag me af of je ook online goedkoop afwastabletten in duistland kan kopen? Bijvoorbeeld Dreft of Sun
  En op welke site. In nederland kan je bij het kruidvat 100 tabletten voor 10,- krijgen. Ik ben benieuwd waar je deze nog goedkoper kan krijgen.

 3. Petra Beek

  Geachte mevr. Nissen
  Leuk artikel in de Telegraaf! Wij wonen 13 km van de grens en gaan al jaren inkopen doen in Duitsland. En helaas voor de Nederlandse winkeliers, het worden steeds meer boodschappen. Vooral wasmiddelen, wasverzachters, drogisterij (tandpasta/deo) zijn vaak meer dan 50% goedkoper. Maar niet alleen dat kijk ook eens in het koelvak! En uiteraard benzine en dierbenodigdheden. Tevens valt het mij op dat je erg professioneel geholpen wordt!

  Handig om op de websites de ” angebote de woche ” van de diverse supermarkten te volgen, want dan scheelt het helemaal enorm.

  Ik wens U veel succes en ga de website blijven volgen!

  Vriendelijke groet
  Petra Beek

  • Het koelvak, dat is inderdaad een goede tip: daar kun je je uitleven tussen de diepvriestaarten, opbakbroodjes, klare maaltijden, ovensnacks, vlees en zakken vol gesneden verse groenten (zonder toevoegingen!). Wel de koelbox meenemen, zeker op een dag als vandaag.

 4. Willem van Omme

  Geachte Mevrouw Nissen,

  Na het lezen van het stukje over uw initiatief in “De Telegraaf” meteen op uw site gaan kijken.

  Leuke site en zoals zo veel Nederlanders inmiddels weten.. ook drogisterij-artikelen zijn veel goedkoper. A-merken soms 50%. Dit kan niet alleen door een lagere belasting.
  Wij worden in Nederland ook door de grote fabrikanten belazerd.. excusez le moz..

  Wij wonen in Breda en gaan na ons regelmatige uitje naar Koln, Dusseldorf en Krefeld altijd met een volle auto terug. Jammer voor de Nederlandse Middenstand maar de prisverschillen zijn te groot en te talrijk.

  Ik zou o.a.de Duitse Drogerien die online in NL leveren benaderen voor sponsering en/ of korting via uw website.

  Hartelijk dank voor uw initiatief en veel succes met de website!

  Willem van Omme

  • Leuk en motiverend om te horen dat u iets aan deze informatie heeft. Bedankt voor uw reactie!

 5. Geachte Mevrouw,

  Mijn complimenten voor uw informatieve website.
  U stelt zich m.i. wat te bescheiden op en zou zich best wat commerciëler op kunnen stellen.
  Wij komen ook regelmatig in Duitsland en verbazen ons nog steeds over de aanzienlijke prijsverschillen in vergelijking met Nederland.
  Ik wens u in ieder geval veel succes met uw activiteiten en dank u nogmaals voor alle informatie.

  Met vriendelijke groet,

  Ton de Roo

  • Heel erg bedankt voor uw positieve en motiverende bijdrage. Ik zal uw advies ter harte nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>