Ben jij op zoek naar betrouwbare informatie over leuke kerstmarkten in Duitsland? Lang niet elke website die in de Google zoekresultaten onder “Kerstmarkt” of “Weihnachtsmarkt” verschijnt, biedt goede en volledige informatie. Daarom wil ik je hier graag helpen bij je zoektocht.

Nog een paar weken en dan kunnen we weer overal in Duitsland genieten van de kerstmarkten. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om een kerstmarkt te bezoeken, maar de meeste mensen komen om simpelweg te genieten van de sfeer. Door de bijzondere verlichting, de lekkere geuren en de vele, dampende lekkernijen ontstaat een toverachtige sfeer die je helemaal in de kerststemming brengt.

Vergeet even onze oerhollandse associatie bij het woordje “markt”, namelijk dat het er goedkoop zou zijn. Een kerstmarkt is niet goedkoop. Waarom ik er dan toch hier over schrijf? Omdat ik je naast informatie over koopjes in Duitsland ook graag tips wil geven over het winkelplezier in Duitsland. En daar horen kerstmarkten bij.

Mijn favoriete informatieoverzichten van kerstmarkten in Duitsland:

  • Het meest complete kerstmarktenoverzicht inclusief kaart, openingstijden en sfeerimpressies is naar mijn overtuiging dat van het Duits Toerismebureau. Belangrijk voordeel: alles is in het Nederlands!
  • Op de site Kerstmarkten.de vind je een mooi beknopt overzicht in het Nederlands, helaas zonder kaart, maar wel met leuke filmpjes per plaats.
  • Op de site van Weihnachstmarkt Magazine kun je een tijdschrift bestellen met een overzicht van 600 kerstmarkten. Je kunt bovendien de markten op de site zelf bekijken door ze per deelstaat aan te klikken. Voor de feiten, zoals openingstijden e.d., moet je vervolgens nog op “weiterlesen” klikken.

De meeste kerstmarkten beginnen ergens tussen 27 november en 1 december, maar kijk goed naar de exacte openingstijden, want sommige kerstmarkten zijn alleen op bepaalde dagen geopend. Tot slot dan toch nog een spaartip: kijk voor het vinden van een gratis parkeerplaats op GratisParken.de.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>