Sinds begin dit jaar beschik je als reiziger binnen Duitsland over een nieuwe en goedkope vervoersoptie: de Fernbus, oftewel de lange afstandsbus. Lange tijd was het de busondernemingen wettelijk verboden om verbindingen aan te bieden op afstanden waar ook een treinverbinding bestaat. Aan dat verbod is sinds begin 2013 een einde gekomen. Dit heeft tot een enorme groei aan buslijnen geleid. Zo is volgens een recent onderzoek van het Berlijnse Adviesbureau Iges het aantal busverbindingen tussen maart en augustus van dit jaar van 38 naar 159 gestegen. De verwachting is, dat er nog veel meer lijnen bij zullen komen. Mocht je binnen Duitsland een verbinding zoeken en de prijzen willen vergelijken, kun je kijken op Fernbusse.de.

Met de bus van Nederland naar Duitsland

De wetswijziging heeft ook de lange afstandsbus van Publicexpress tussen Groningen en Oldenburg/Bremen de wind in de zeilen gegeven. De buslijn heeft inmiddels samen met een partnerbedrijf een goede aansluiting naar Hamburg en Berlijn weten op te zetten en het aantal ritten per dag in beide richtingen neemt steeds verder toe. Voor een compleet overzicht van alle grensoverschrijdende stedenverbindingen tussen Nederland en Duitsland kun je kijken op Grensbus.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>