Waar boek je het best een goed en goedkoop hotel in Duitsland? Gek genoeg duikt een van de populairste hotelreserveringssites van Duitsland niet op in de zoekresultaten als je bij de Nederlandse Google.nl “hotel boeken in Duitsland” ingeeft. Dat is namelijk de site van Hotel Reservation Service: www.hrs.de* (rechtsbovenaan kun je de site in een Nederlandstalige versie veranderen). Deze site biedt naar mijn overtuiging de beste mix tussen een compleet overzicht van hotels in Duitsland, handige zoek- en filtermogelijkheden, de scherpste prijzen en de eenvoudigste manier van boeken. Dat ik niet de enige ben die daarvan overtuigd is, bewijzen de vele awards die de site in de loop der jaren heeft ontvangen.

Het belangrijkste voordeel van HRS is de prijsgarantie. HRS garandeert, dat je voor jouw reservering altijd de laagste prijs krijgt. Dit is namelijk met alle hotelpartners contractueel vastgelegd. Mocht je voor een via HRS gereserveerde kamer toch een voordeligere internet-aanbieding vinden, met dezelfde reserveringsvoorwaarden, krijg je van HRS alsnog deze voordeligere kamerprijs. Bovendien biedt HRS speciale hot deals aan, die jou als gast weliswaar minder ruimte laten om de reservering te annuleren, maar je profiteert wel van een extra groot prijsvoordeel.

De hotels zijn goed en overzichtelijk beschreven, je kan je zoekopdracht op allerlei mogelijkheden filteren en je kan je bij de uiteindelijke keuze baseren op de recensies van andere hotelgasten. Deze dingen vind je weliswaar ook bij andere hotelwebsites zoals Trivago en Hotel.de, maar toch gaat het zoeken en bladeren in de verschillende aanbiedingen bij HRS sneller en makkelijker.

De app van HRS is erg goed en biedt handige aanvullende features, zoals de mogelijkheid om per GPS-functie te zoeken naar het plaatselijke overnachtingsaanbod voor spontane reizigers die ter plekke een kamer willen uitzoeken. Als regelmatig boekende reiziger kun je een eigen account aanmaken en jouw vaste boekingsgegevens opslaan. Erg handig als er bijvoorbeeld sprake is van boekingen op naam van een bedrijf. Met de aanleg van je eigen account wordt automatisch je boekingshistorie opgeslagen en hoef je je nooit meer te kwellen met de vraag “hoe heette dat leuke hotelletje in Trier ook al weer?”

HRS is een boekingssite, dat wil zeggen dat jij reserveert in het boekingssysteem van HRS en dat het hotel van jouw keuze de resultaten van jouw reservering direct ziet. Dit is een wezenlijk verschil met Trivago. Trivago is een zoekmachine. Als jij een zoekopdracht geeft, levert Trivago jou een overzicht van de beste aanbiedingen. Voor het feitelijke boeken word je doorverwezen naar de respectievelijke aanbieders. Je kunt Trivago natuurlijk naast HRS raadplegen, maar afgezien van de omslachtigheid van het boeken, kun je er helaas niet altijd van op aan, dat Trivago het beste zoekresultaat aanlevert. Zo heb ik al meer dan eens vastgesteld, dat Trivago de hot deals van HRS buiten beschouwing laat.

Als je dan toch graag een goed alternatief voor HRS van mij wilt horen, dan verwijs ik je liever naar Hotel.de. Ook hier boek je direct bij de site. Dit kan zelfs telefonisch. Bovendien biedt Hotel.de uitgebreide reisinformatie en hotelrecensies aan. Toch blijven er twee punten waarop ik HRS boven Hotel.de verkies. Dat is enerzijds de betere app met snelle zoek- en bladerfuncties maar boven alles natuurlijk de prijsgarantie.

*) affiliate link, lees meer hierover onder “Gratis informatie“.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>