Met Sinterklaas voor de deur ligt deze vraag erg voor de hand: is speelgoed goedkoper in Duitsland? Het antwoord daarop is: ja. Natuurlijk hangt het er erg van af in welke winkel of webshop je gaat kijken, maar over het algemeen zijn de objectief vergelijkbare spullen in Duitsland goedkoper dan in Nederland.

Zelfs een internationale keten als Toys R Us hanteert in Nederland duidelijk hogere prijzen dan in Duitsland. Zo kost het Playmobil piraten eiland 5134 in Nederland op de Toys R Us website 107,99 en in Duitsland 79,98 euro. Hetzelfde geldt voor een willekeurige Lego vergelijking, bijvoorbeeld de Star Wars Millennium Falcon nr. 7965. Die kost in Nederland 207,99 en in Duitsland 149,99. Vraag me niet waar dit ongelofelijk grote prijsverschil vandaan komt, ik heb er geen verklaring voor. Je kunt waarschijnlijk alleen van dit concrete prijsvoordeel profiteren, als je ook daadwerkelijk komt winkelen bij een Duitse vestiging van Toys R Us. Bij een online bestelling, word je met je Nederlandse adresgegevens waarschijnlijk naar de Nederlandse site gestuurd.

Voor het geval je liever online wilt profiteren van lagere prijzen voor speelgoed in Duitsland, heb ik een paar webshops voor je uitgezocht die goed scoren bij de prijsvergelijker idealo.de en die ook naar Nederland leveren. Aangezien bij deze webshops de verzendkosten naar Nederland hoger zijn dan binnen Duitsland, meestal ligt het ergens tussen de 5 en 16 euro, raad ik je aan om eerst bij verschillende winkels je complete bestelling in het winkelmandje te leggen en dan aan het eind te vergelijken welke van de winkels het goedkoopst is. Dus koop niet een doos Playmobil in shop X en een doos Lego in shop Y, want dan slokken je verzendkosten te veel van het prijsvoordeel op.

De laagste verzendkosten naar Nederland die ik kon vinden, zijn die bij www.mytoys.de, namelijk 5,95 euro. Achter de identieke Engelse site www.mytoys.com zit hetzelfde Duitse bedrijf, dus als je liever in het  Engels zoekt, kun je hier ook terecht. Bij MyToys kun je behalve speelgoed onder andere ook babyspullen, knutselbenodigdheden, games en modelbouwartikelen kopen.

De verzendkosten bij www.toysworld.de bedragen 6,95 euro. Hier kun je ook terecht voor grote dingen, zoals trampolines, pools en gokarts.

Bij www.spar-toys.de bedragen de verzendkosten naar Nederland weliswaar 15,99 euro, maar wie weet zijn de prijzen van de spullen die jij zoekt zo aantrekkelijk, dat die 15,99 makkelijk uitkunnen. Jammer dat de keuzemenu’s niet al te duidelijk zijn. Echt rondbladeren wordt lastig, als je niet al een concreet product in je hoofd hebt.

Vergeet ook niet om even te kijken bij eBay en Amazon. En als je zelf nog eens de scherpste prijs op de Duitse markt wilt rechercheren voor een heel specifiek artikel, gebruik dan de prijsvergelijkers idealo.de, guenstiger.de of billiger.de.

Bestel wel op tijd, want de verzending naar Nederland duurt soms wel 4 tot 8 werkdagen! Als jij nog eigen ervaringen of tips met iedereen wilt delen, laat dan hier graag een reactie achter!

2 reacties

  1. Goede site, redelijk snelle levering en bij bestellingen boven €20 slechts €7 verzendkosten.

  2. Om de hoge verzendkosten naar NL te omzeilen is het ook mogelijk om eens rond te vragen of familie/vrienden mensen in DLD kennen en het daarheen te laten versturen, en bij een bezoekje mee te nemen.. Is wat langer onderweg,maar scheelt wel. Ikzelf heb 2 duitse collega’s, heb nog nooit iets in duitsland besteld, maar als ik dat ooit doe laat ik het wel bij 1 van die 2 bezorgen, zie ze 5 dagen per week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>