Door online te bestellen via de Duitse site van Amazon* kun je meeprofiteren van veel prijsvoordeel. Maar dan zijn er wel een paar dingen die je goed in gaten moet houden.

‘s Werelds grootste online winkel Amazon heeft (nog) geen eigen webshop gericht op de Nederlandse markt. En dat is jammer, want zo gaat veel prijsvoordeel jouw neus voorbij. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te bestellen via de Amerikaanse Amazon.com site, maar het specifieke Duitse prijsvoordeel waar we het hier op Goedkoper Duitsland over hebben, is daar natuurlijk niet direct op te vinden. Bovendien heb je bij bestellingen uit Amerika vaak met hogere verzendkosten en BTW nabetalingen te maken.

Wegwijs op Amazon.de

Om jou te helpen optimaal te profiteren van Amazon.de*, zal ik je hier de belangrijkste dingen uitleggen. Allereerst is het zo, dat je bij Amazon niet met één aanbieder (namelijk Amazon) maar in feite met een heleboel aanbieders te maken hebt. Amazon biedt namelijk behalve de eigen producten ook producten van andere webshops aan. Dit zie je terug in de productinformatie.

Ik zal je een paar voorbeelden geven. Bij de productinformatie over de Braun Satin Hair 7 ST 710 stijltang* zie je in de eerste paar regels de prijs en een paar regels daaronder staat Verkauf und Versand durch Amazon. Bij het parfum CK One van Calvin Klein* staat op diezelfde plek Verkauf durch Beauty Angebote und Versand durch Amazon. En bij het digitale fotolijstje van Somikon* staat op deze plek: Verkauf und Versand durch PEARL Versandhaus.

In de eerste twee gevallen heb je met de leveringsvoorwaarden en de standaard verzendkosten van Amazon te maken. Dat betekent voor Nederland en België dat boeken en andere media gratis verzonden worden en ook voor bestellingen boven de 20 € hoef je geen verzendkosten te betalen. Bij een bestelling voor minder dan 20 € betaal je 3,25 € plus 0,50 € per kilo. Kijk het zelf graag even na onder deze link.

In het derde geval heb je met de specifieke leveringsvoorwaarden van de betreffende aanbieder te maken. Dit betekent, dat je op de link van de aanbieder moet klikken om te weten te komen of en zo ja tegen welke kosten deze aanbieder naar Nederland levert.

Niet alles wordt naar Nederland geleverd

Toch kun je er in het geval dat Amazon als leverancier optreedt nog niet 100% zeker van zijn, dat het product van jouw keuze ook naar Nederland geleverd wordt. Om daar achter te komen, moet je de beschrijvingen bij de gestandaardiseerde Amazon Produktinformation erop naslaan. Meestal moet je hiervoor binnen de productpagina ver naar beneden scrollen. Let er op, dat je daar kijkt waar onder meer het gewicht en het standaard Amazon productnummer (ASIN) vermeld worden. Als er beperkingen op de internationale levering bestaan, worden ze hier vermeld achter het begrip Versand.

Kijk bij wijze van voorbeeld maar eens bij dit setje Sonicare opzetborsteltjes*. Hier staat achter Versand: Dieser Artikel wird, wenn er von Amazon verkauft und versandt wird, nur in folgende Länder versandt: Deutschland, Österreich. Geen verzending naar Nederland dus, zolang je kiest voor Amazon als aanbieder. Kun je dan kiezen voor een andere aanbieder? Dat is inderdaad mogelijk.

Hoe je een alternatieve aanbieder kunt vinden van één en hetzelfde product? Dat is vrij eenvoudig. Een paar regels onder de groot geschreven prijs van het product, staan nog een paar andere prijzen, bijvoorbeeld „64 neu ab EUR 44,00“ en/of „8 gebraucht ab EUR 28,00“. Dit betekent, dat het betreffende product door in totaal 72 aanbieders verkocht wordt, waarvan er 8 de spullen als tweedehands verkopen. Door nu te klikken op „64 neu“ krijg je alle aanbieders van nieuwe producten te zien.

Prijzen vergelijken

Als de lijst van aanbieders is gesorteerd naar prijs inclusief verzendkosten, hou er dan rekening mee, dat dit een vertekende volgorde oplevert voor jouw bestelling, aangezien de verzendkosten naar Nederland enorm variëren. Zo kan een aanbieder die een product voor 55 € aanbiedt, maar wel 14 € verzendkosten vraagt, voor jou veel duurder uitpakken dan een aanbieder die voor het product 59 € en voor de verzendkosten 5 € in rekening brengt. Wat jou nu dus te doen staat, is de lijst te sorteren op prijs (zonder verzendkosten) en handmatig de prijzen inclusief de verzendkosten naar Nederland te vergelijken. Klik daartoe op Internationale und Inlandsversandkosten in de aanbiedersinfo. Als hier alleen maar Inlandsversandkosten staat, levert deze aanbieder niet naar Nederland.

Het is bij een complexe bestelling bij Amazon verstandig om het totaal aantal aanbieders te beperken, want als je op elk doosje make up aparte verzendkosten moet betalen, omdat de totale bestelling van tien verschillende aanbieders afkomstig is, zie je je prijsvoordeel natuurlijk snel weer in rook opgaan.

Voorbeelden

Dingen die de moeite waard zijn om eens op Amazon.de te bekijken:

Haarverf*

Opzetborsteltjes voor elektrische tandenborstels*

Scheermesjes*

Hairstyling apparaten*

Huishoudelijke apparatuur*

Cosmetica*

Contactlenzen*

Steunkousen*

Dieetproducten*

Trampolines*

Chloortabletten*

Toch ooit een Nederlandse Amazon?

Mocht er nu toch binnenkort een Nederlandse Amazon webwinkel online gaan, dan blijft het interessant om de prijzen tussen de Nederlandse en Duitse site te vergelijken. Met deze informatie zul je dat ook in de toekomst kunnen blijven doen. De bovenstaande links, aanwijzingen en voorbeelden hebben betrekking op de verschijningsdatum van dit artikel, namelijk 14 maart 2014. Dus mocht jij dit alles op een veel later tijdstip lezen, check dan altijd even of een en ander nog steeds geldig is.

Deel graag je eigen ervaringen graag in een reactie. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

 

*voor meer informatie over de links met een  *  zie “Gratis informatie” op Home.

5 reacties

 1. Via Ammazon.de camera gekocht, nu 58,30 extra Btw betallen om dat hij uit China komt.
  Prijs was 131.56 maar dat staat er niet bij.

  Dus let op!

 2. Ik wil graag een product bestellen van Loreal bij amazon.de
  Is niet meer te koop in de winkels in Nederland.
  Wel bij the cosmeticsShop van amazon.de
  Maar ik weet niet hoe ik hoe ik de betaling kan doen.
  Ben niet in bezit van een credit card

 3. Inderdaad een originele Iphone case besteld bij Dixons na enkele maanden alleen thuisgebruik verkleuring binnenkant van de hoes. Ik stuur foto hiervan op naar website, wordt verwezen om naar winkel te gaan voor beoordeling of het binnen garantie valt, jammer, dat vind ik geen service. Bij amazon. de kan je dit soort gevallen altijd terugsturen na contact met klantenservice van de website.

 4. Heel goed uitgelegd hoe je moet handelen.
  Zojuist en eerder wat gekocht hoopt dat het binnenkomt

 5. Een ander voordeel van Amazon.de is dat er standaard twee jaar garantie aangeboden wordt, waarbij het produkt steeds gratis teruggestuurd kan worden, en er niet gezeurd wordt. Gewoon geld terug of een nieuwe levering. Deze voorwaarden bieden de meeste Nederlandse webwinkels niet, zoals we zelf hebben moeten vaststellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>