Prijzen vergelijken in het internet kan je vele euro’s prijsvoordeel opleveren. Net als in Nederland bestaan in er in Duitsland verschillende websites waar je prijzen kunt vergelijken. Zodra jij bepaald hebt, welk product je wilt kopen, geef je op zo’n prijsvergelijkingssite de productnaam zo volledig mogelijk in het zoekscherm in en als resultaat verschijnt er een lijst met webwinkels die het product verkopen, gesorteerd van laagste naar hoogste prijzen. Een bijkomend voordeel is, dat de meeste prijzenvergelijkingssites productervaringen van consumenten en een overzicht van de klanttevredenheidsscore van de verschillende webwinkels meeleveren. Hier een aantal tips:

www.idealo.de

www.guenstiger.de

www.ciao.de

www.billiger.de

www.evendi.de

Voor je enthousiast aan het prijzen vergelijken slaat, hier nog een paar tips:

  • Vergeet niet, dat de bovenaan genoteerde laagste prijzen altijd betrekking hebben op de kosten voor een Duitse klant. Voor jou kunnen de verschillen in verzendkosten naar Nederland dermate groot zijn, dat je uiteindelijk toch bij een andere winkel uitkomt.
  • Kijk ook goed in het uiteindelijke zoekresultaat of de bovenaan genoteerde winkels daadwerkelijk de goedkoopste zijn. Soms zijn de eerste resultaten namelijk advertenties.
  • Laat je niet verblinden door alleen maar de laagste prijs, maar probeer ook oog te hebben voor de klanttevredenheid en op hoeveel recensies de klantenscore is gebaseerd.
  • Voor zover mogelijk is het aan te raden om na te gaan hoe onafhankelijk de prijsvergelijker werkelijk is en hoeveel winkels de site in zijn vergelijking betrekt. Soms heeft de prijsvergelijker er namelijk belang bij om je een bepaalde richting op te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>