Boodschappen doen in Duitsland was al goedkoop, maar de actuele prijzenoorlog tussen Aldi en Lidl doet hier nog een schepje bovenop. In de afgelopen weken zijn bij deze twee discounters de prijzen van met name Red Bull Energydrink, OB tampons, Lenor wasverzachter, Funny Frisch chips en Wrigley kauwgum enorm gedaald.

Ooit hadden de twee grootste levensmiddelen discounters van Duitsland ieder hun eigen afgebakende produktsegment: Aldi was sterk in de verkoop van naamloze eigen merk artikelen, terwijl Lidl een wat breder assortiment aanbood, doorspekt met bekende A-merken. Af en toe nam Aldi merken als Nutella of Haribo mee in het pakket, maar daar bleef het dan bij. Sinds enkele weken is het hek van de dam More »

Tanken in Duitsland is en blijft stukken goedkoper dan in Nederland. In beide landen zijn de prijzen de afgelopen maanden duidelijk gedaald, zodat het bekende voordeel bij het tanken over de grens overeind is gebleven. Bij een actuele analyse van de Duitse prijzen van 8 december 2014 kost een liter diesel gemiddeld 1,233 €. Dat is ongeveer 17 cent/liter goedkoper dan in juni van dit jaar. De benzineprijs is in dezelfde periode met circa 23 cent/liter gedaald en ligt momenteel bij 1,391 € per liter Super95 en 1,351 € per liter E10.

Zoals hier al eerder beschreven, zijn de tankstations sinds ruim een jaar verplicht om hun actuele prijzen aan een centrale te melden. Deze verzamelde prijsoverzichten worden via websites en apps aan de consument doorgegeven. Behalve dat dit bruikbare actuele prijsvergelijkingen oplevert, geeft de analyse van de verzamelde prijsbewegingen ook interessante tips voor het beste tijdstip om te tanken. Zo blijkt uit de cijfers, dat de prijzen More »

Eén van de grotere matrassenverkopers van Duitsland, MFO Matratzen-Outlet sluit alle 500 filialen in heel Duitsland. Tot 3 mei 2014 kunnen klanten profiteren van enorme kortingen. Op de website van MFO Matratzen-Outlet is sprake van wel 30%.

Achtergrond van de sluiting is een uitspraak van het Bundesgerichtshof waarin wordt gesteld dat het gebruik van het woord “outlet” in de eigennaam misleidend is. Het bedrijf mag die benaming niet meer gebruiken. MFO heeft zich bij deze uitspraak neergelegd en is inmiddels begonnen met de sluiting van alle filialen. Het gerucht gaat, dat het bedrijf waarschijnlijk na 3 mei onder een andere naam zal doorstarten. Dus grote kans dat je op hetzelfde adres ook na de zogenaamde sluitingsdatum nog steeds matrassen kunt kopen.

Op de website van MFO Matratzen-Outlet vind je met behulp van een kaart van Duitsland het dichtsbijzijnde filiaal. Je kunt op de site weliswaar ook online bestellen, alleen geldt dit niet voor levering buiten Duitsland.

 

Heerlijk, die eerste lentezon; hoogste tijd om de dingen weer helder te willen zien. Niet verwonderlijk dus, dat ik de afgelopen dagen een paar vragen binnenkreeg van lezeressen die wilden weten of het kopen van een bril of een zonnebril in Duitsland goedkoper is. Ik kan daar helaas geen eenvoudig „ja“ of „nee“ op zeggen, omdat je daarvoor heel gedetailleerd de prijzen van exact dezelfde brillen met elkaar moet vergelijken.

Wat ik hier wel ga doen, is jullie een stukje op weg helpen met een paar tips. Als jullie mij dan More »

Door online te bestellen via de Duitse site van Amazon* kun je meeprofiteren van veel prijsvoordeel. Maar dan zijn er wel een paar dingen die je goed in gaten moet houden.

‘s Werelds grootste online winkel Amazon heeft (nog) geen eigen webshop gericht op de Nederlandse markt. En dat is jammer, want zo gaat veel prijsvoordeel jouw neus voorbij. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te bestellen via de Amerikaanse Amazon.com site, maar het specifieke Duitse prijsvoordeel waar we het hier op Goedkoper Duitsland over hebben, is daar natuurlijk niet direct op te vinden. Bovendien heb je bij bestellingen uit Amerika vaak met hogere verzendkosten en BTW nabetalingen te maken.

Wegwijs op Amazon.de

Om jou te helpen optimaal te profiteren van Amazon.de*, zal ik je hier de belangrijkste dingen uitleggen. Allereerst More »

Ruime keuze, interessante prijzen en ter plekke een proefritje maken: op de fietsbeurs Fahrrad ESSEN kun je het komend weekend helemaal je slag slaan. In tegenstelling tot de fietsbeurzen in het najaar die zich voornamelijk richten tot de vakhandel, is deze beurs speciaal bedoeld voor consumenten. Dus als jij toch al van plan was een fiets te kopen, ben je hier meer dan welkom.

Veel klanten maken bijvoorbeeld op deze beurs voor het eerst kennis met de fijne rijervaring op een ebike. Maar ook voor alle overige fietssoorten, van mountainbike tot bakfiets, kun je hier prima terecht. Mijn tip: ga vooral ook eens langs bij de in Nederland wat minder bekende Duitse kwaliteitsmerken, zoals bijvoorbeeld Bergamont. Hier wordt goede kwaliteit voor een schappelijke prijs geboden.

Op de fietsbeurs in Essen vind je ook informatie en aanbiedingen op het gebied van fietstoerisme. Een bijkomend voordeel van een bezoek aan de Fahrrad ESSEN is, dat je met het entreebewijs voor deze beurs meteen ook toegang krijgt tot de gelijktijdig plaatsvindende beurs Reise+Camping ESSEN.

De beurs begint dit jaar (2014) op donderdag de 20ste en duurt tot en met zondag 23 februari (dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur). Een toegangskaart kost € 8,50; kinderen, gepensioneerden, studenten en mensen met een handicap betalen maar € 6,50. Meer informatie over de fietsbeurs Fahrrad ESSEN vind je hier en aanvullende details over de beurs Reise+Camping ESSEN, vind je hier.

Even een snelle tip voor iedereen die binnenkort gaat shoppen in het CentrO Oberhausen. De vestiging van de keukenspecialisti Küchen Keie in het CentrO gaat sluiten en dat gaat gepaard met een grote uitverkoop van alle modelkeukens en apparaten die zich in de winkel bevinden. De uitverkoop duurt waarschijnlijk tot medio maart. Meer informatie over de uitverkoop vind je hier. De openingstijden en het adres vind je op de website van Küchen Keie.

Goedkoper vliegen vanaf Duitsland behoort al sinds jaren tot een van de mogelijkheden om geld te besparen op je vakantiekosten. Tijdens de donkere winterdagen droom jij ook vast graag weg in de zonnige wereld van je reiscatalogus, om je te laten inspireren voor je eerstvolgende vakantie. Daarom ga ik je vandaag uitleggen, waarom je in Duitsland zo veel makkelijker een goedkoop vliegticket kunt vinden en hoe je zelfs een complete vakantie bij een Duitse reisorganisatie kunt boeken die tot wel 50% goedkoper is dan bij een Nederlandse reisorganisaties. Daarbij gaat het overigens niet specifiek More »

Dat vuurwerk in Duitsland veel goedkoper is dan in Nederland is inmiddels bekend, maar hoe zit het precies met de regels voor het kopen en invoeren ervan? Met nog maar een dag of tien te gaan voor we het oude jaar weg gaan knallen, lijkt het de hoogste tijd om daar duidelijkheid over te hebben, maar ik kan je alvast op een belangrijk punt geruststellen: net als in Nederland mag ook in Duitsland pas op de laatste drie werkdagen voor de jaarwisseling vuurwerk worden verkocht, dus je hebt nog niets gemist. Overigens is het zo, More »

In het onlangs tussen de partijvoorzitters van CDU/CSU en SPD gesloten coalitieverdrag is geen sprake van BTW- of accijnsverhogingen. Dus ook als over enkele weken de nieuwe regeringscoalitie het voor het zeggen zal hebben in Duitsland, zal het voor jou interessant blijven om je boodschappen in Duitsland te halen.

Er is wel sprake van een paar andere maatregelen die direct of indirect een uitwerking kunnen hebben op jouw portemonnee. Zo heeft More »

Nooit meer in Duitsland voor een gesloten winkeldeur staan. Als je weet waar je het moet zoeken, kun je je prima op jouw dagje winkelen voorbereiden met de juiste informatie over openingstijden, koopzondagen en feestdagen in Duitsland. More »

In Duitsland moet jouw auto voorzien zijn van banden die passen bij de weersomstandigheden. Dit betekent, dat bij winterse weersomstandigheden (sneeuw, ijzel, gladheid) winterbanden verplicht zijn. Er is geen wettelijk vastgelegde periode voor het rijden op winterbanden. De Duitser hanteert over het algemeen de vuistregel: van “O”ktober tot “O”stern, oftewel van oktober tot pasen. Ook de temperatuur levert een indicatie, namelijk zodra het 4 graden of kouder is. Toch zijn uiteindelijk alleen de weersomstandigheden doorslaggevend. Dus als jij in december More »

Met Sinterklaas voor de deur ligt deze vraag erg voor de hand: is speelgoed goedkoper in Duitsland? Het antwoord daarop is: ja. Natuurlijk hangt het er erg van af in welke winkel of webshop je gaat kijken, maar over het algemeen zijn de objectief vergelijkbare spullen in Duitsland goedkoper dan in Nederland.

Zelfs een internationale keten als Toys R Us hanteert in Nederland duidelijk hogere prijzen dan in Duitsland. Zo kost More »

Ben jij op zoek naar betrouwbare informatie over leuke kerstmarkten in Duitsland? Lang niet elke website die in de Google zoekresultaten onder “Kerstmarkt” of “Weihnachtsmarkt” verschijnt, biedt goede en volledige informatie. Daarom wil ik je hier graag helpen bij je zoektocht.

Nog een paar weken en dan kunnen we weer overal in Duitsland genieten van de kerstmarkten. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om een kerstmarkt te bezoeken, maar de meeste mensen komen om More »

Dat ik niet de enige ben, die keer op keer vaststelt dat veel dingen in Duitsland goedkoper zijn is jou ook vast niet ontgaan. Met grote regelmaat vind je in de Nederlandse media berichten over prijsvergelijkingen tussen Nederland en Duitsland, met steeds weer als resultaat: het ritje naar Duitsland loont.

Juist de afgelopen weken ben ik veel interessante nieuwe artikelen tegengekomen. Omdat de strekking van veel berichten verder gaat dan alleen maar de simpele conclusie “ja, de prijzen zijn lager in Duitsland” wil ik die informatie hier graag met je delen.

Zo komt de Telegraaf op 12 september tot de conclusie, More »

Als jij een meer dan gemiddelde belangstelling hebt voor schoenen, zou je eens een bezoek moeten brengen aan het Pfälzerwald ten zuiden van Kaiserslautern. Aan de zuidwestkant van het Pfälzerwald ligt de stad Pirmasens die als de schoenenhoofdstad van Duitsland bekend staat. Hier zijn niet alleen de Deutsche Schuhfachschule, de Fachhochschule en het Internationale Schuhkompetenzzentrum (ISC) gehuisvest, maar hier worden nog steeds More »

Op Duitse websites worden nieuwe auto’s aangeboden tegen een veel lagere prijs dan bij de Duitse dealer. Wat zit daar achter en kan de Nederlandse klant daarvan meeprofiteren?

Als je een autobemiddelingssite, zoals autohaus24.de of meinauto.de voor het eerst bezoekt, word je blij verrast door de enorme kortingen die daar geboden worden op de aanschaf van een nieuwe auto. Het gaat vaak om More »

Voor de Nederlandse consument die graag goedkoop tankt in Duitsland is het nog makkelijker geworden om de goedkoopste benzinepomp achter de grens te vinden. Vandaag is de Duitse overheid namelijk gestart met de centrale registratie en publicatie van actuele benzine- en dieselprijzen.

Met ingang van vandaag worden alle actuele benzineprijzen aan Duitse tankstations centraal geregistreerd en gepubliceerd. De Duitse regering wil de benzinemarkt transparanter maken en biedt de consument langs deze weg de mogelijkheid om het goedkoopste tankstation in de buurt op te zoeken. Bovendien More »

Nu je voor al die goedkope boodschappen zo regelmatig in Duitsland bent, zou je vast wel eens een uitgebreider praatje in het Duits willen maken met de verkopers en caissières. Goed nieuws: ook het bijspijkeren van je Duits kan gratis. De populairste gratis Duitse les in het internet is de audioles van de Duitse wereldomroep Deutsche Welle. Hier kun je kiezen uit twee verschillende paketten, te weten de compacte cursus Radio D voor beginners en de wat uitgebreidere (maar enigszins verouderde) serie Deutsch – Warum nicht?

Het grote voordeel van deze lessen is het uitgebreide audiomateriaal, nadeel is dat het hier een internationale cursus betreft. Dat betekent, dat de uitgangstaal waarin alles uitgelegd wordt Engels is. Als je liever bij het Nederlands blijft als uitgangstaal, kan ik je de online Duitse les van de NTR aanbevelen. En als je dan zover bent, dat je eens met anderen in het Duits wilt chatten of je vragen ergens kwijt wilt, kun je gratis met andere Duits leerlingen en tutoren online chatten in de interactieve omgeving van het Goethe Institut.

Tot slot vind je hier nog een grote verzameling gratis Duitse lessen. Die hebben wel grotendeels Engels als begeleidende uitleg, maar het meeste materiaal is uiteindelijk natuurlijk toch gewoon in het Duits. Viel Spaß!

Bij de failliete bouwmarkt Praktiker gaan alle filialen sluiten. Een paar weken geleden liet ik je nog weten, dat in het kader van het faillissement alleen uitverkoop zou zijn bij 51 specifieke vestigingen, maar inmiddels is het vinden van investeerders voor de rest van de winkels op niets uitgelopen. Vandaar dat vanaf eind volgende week (rond de 14de september) ook bij de overige 130 vestigingen van Praktiker speciale uitverkoop acties zullen plaatsvinden.

De spullen gaan soms met wel 40% korting de deur uit. Voor een overzicht van de filialen kun je hier kijken. Als je er naar toe gaat, ga dan wel een beetje begripvol met het personeel om, want zij leven in onzekerheid over hun toekomst; voor hun is de uitverkoop bepaald geen feest.

Goed nieuws voor alle shopping queens: als jij in de week van 5 t/m 12 oktober 2013 in Duitsland gaat winkelen, kun je deelnemen aan de fantastische Shoppingweek kortingsactie van het Duitse maandblad Glamour. Meer dan 160 winkelketens, online shops en café’s verspreid over meer dan 13.000 vestigingen in heel Duitsland nemen eraan deel. Ze verrassen je met interessante kortingen (tot wel 20%!) en bonusgeschenken. Alles wat je ervoor moet doen, is More »

Goed nieuws als je graag gaat winkelen bij outlets. De nieuwe editie van de outlet gids Schnäppchenführer 2014/15* is vanaf vandaag verkrijgbaar! Behalve een gedetailleerd overzicht van alle fabrieksverkoop in Duitsland, biedt het boek je een pakket waardebonnen ter waarde van 3.000 €. Vrijwel alle bekende merken zijn in het boek opgenomen, daaronder s’Oliver, Puma, Versace, Esprit en Tom Tailor, maar ook Iglo, Haribo en Lindt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erin: van tuinspullen tot bedden, van meubels tot sieraden.

In het ruim 700 pagina’s tellende boek More »

De opheffing van de electronica winkelketen ProMarkt in Duitsland betekent voor een aantal vestigingen de totale leegverkoop. Welke vestigingen dat zijn, kun je nalezen op de website van ProMarkt. Op deze site kun je onderin het witte vlak de standplaatsen aanklikken. Bij die vestigingen waar sprake is van opruiming, staat achter de plaatsnaam “Räumungsverkauf”. Het betreft onder andere de filialen in Bremen, Essen, Detmold, Keulen, Leverkusen, Osnabrück, Brühl, Dortmund, Bochum en Bottrup.  Hoe lang de uitverkoop gaat duren More »

Sinds begin dit jaar beschik je als reiziger binnen Duitsland over een nieuwe en goedkope vervoersoptie: de Fernbus, oftewel de lange afstandsbus. Lange tijd was het de busondernemingen wettelijk verboden om verbindingen aan te bieden op afstanden waar ook een treinverbinding bestaat. Aan dat verbod is sinds begin 2013 een einde gekomen. Dit heeft tot een enorme groei aan buslijnen geleid. Zo is volgens een recent onderzoek van het Berlijnse Adviesbureau Iges het aantal busverbindingen tussen maart en augustus van dit jaar van 38 naar 159 gestegen. De verwachting is, dat er nog veel meer lijnen bij zullen komen. Mocht je binnen Duitsland een verbinding zoeken More »

De prijzen van verzorgingsproducten en cosmetica verschillen enorm tussen Nederland en Duitsland. Vooral prijzige merkproducten zoals haarverf, dagcréme en zonnebrandcréme zijn in Nederland soms dubbel zo duur. Over de voordelen van een bezoekje aan de Duitse drogist heb ik al eens een aparte bijdrage geschreven. Nu is het helaas niet voor iedereen weggelegd om regelmatig naar Duitsland af te reizen, vandaar dat ik vaak gevraagd wordt of het mogelijk is om ook via het internet mee te profiteren van het prijsverschil. Het goede nieuws is: ja, het is mogelijk, maar ik moet er wel twee kanttekeningen bij plaatsen.

Ten eerste heb ik helaas niet die ene supershop gevonden die èn alles aanbiedt èn naar Nederland levert. Vandaar dat ik je meerdere adresjes zal noemen met daarbij voor elke shop de meest opvallende voor- en nadelen. Volgens de informatie op de sites, leveren alle hiernagenoemde webshops ook naar Nederland. Mocht jij andere ervaringen opdoen, laat me dat dan graag weten, dan pas ik de informatie zo snel mogelijk aan.

Ten tweede raad ik je aan om altijd prijsbewust te blijven. Voorzover ik dat na kan gaan zijn de prijsverschillen met Nederland in de volgende shops zeker aantrekkelijk, maar het is natuurlijk ondoenlijk om dat voor alle producten te garanderen. Daarom stel ik voor, More »

Omdat het fietsen zo ontzettend bij Nederland hoort, kom je niet gauw op het idee dat een fiets in Duitsland wel eens goedkoper zou kunnen zijn. Toch is het zo. Soms is dat een kwestie van simpelweg een lagere Duitse prijs voor een identiek product, zoals bij de ebikes van Flyer, maar dat is een uitzondering. Dus het heeft helaas niet veel zin om naar Emden te rijden met als doel, daar de Gazelle van je dromen te kopen. Het prijsvoordeel is vooral opvallend, zodra je More »

De Duitse Bundesliga is dit weekend weer van start gegaan, dus misschien wil jij nog snel een HSV-shirt met het rugnummer van Van der Vaart erop kopen. Daarom geef ik je vandaag gewoon eens een tip voor een leuke webshop. Dat shirt kun je namelijk gemakkelijk online bestellen in de webshop Fan and More. Hier vind je een uitgebreide collectie officiële fanartikelen van alle topclubs uit Duitsland: zowel de shirtjes voor thuis- als voor uitwedstrijden en allemaal superactueel voor het net gestarte seizoen 2013/14. Behalve voetbalkleren kun je er nog voor eindeloos veel meer fanproducten terecht. Van eierdoppen tot bierglazen, van babyspeentjes tot tuinkabouters, je vindt het er allemaal. Volgens de informatie op de startpagina bedragen de verzendkosten binnen de EU nooit meer dan 8,95. Ook geschikt voor de eventuele fan van de Duitse Nationalmannschaft….

fanandmore.de - Fußball Fanartikel Shop

Het is natuurlijk nooit leuk als een winkelketen vanwege een faillissement zijn poorten moet sluiten, maar voor de consument kan de uitverkoop van de inboedel toch leuke koopjes opleveren. In Duitsland worden 51 filialen van de bouwmarktketen Praktiker gesloten. In deze filialen begint vanaf komende week de opruiming. De planning is om tegen het einde van oktober de hele winkelvoorraad zo veel mogelijk verkocht te hebben. In een onlangs verschenen artikel in het dagblad Die Welt worden de 51 filialen opgesomd waar de uitverkoop de komende week van start gaat. Daaronder zijn ook filialen in Emden, Keulen, Duisburg, Bonn en Mönchengladbach. (lees ook mijn update van 5 sept.)

“Heb je een paar concrete tips voor iemand die van plan is om voor zijn boodschappen naar Duitsland te rijden?”, met die vraag kwam de Telegraaf gisteren op mij af. Een goede vraag, die mij niet alleen heeft geïnspireerd tot de input die vandaag op blz. 8 van de krant te vinden is, maar ook tot onderstaande checklist voor jouw eerstvolgende supermarktbezoek in Duitsland. Als jij nog meer tips hebt, hou ik me natuurlijk aanbevolen!

Om te beginnen zijn er een paar dingen die je nog thuis kunt doen voor je vertrekt:

Tip 1: check de actuele benzine- en dieselprijzen in Duitsland onder www.clever-tanken.de en vergelijk ze met de actuele Nederlandse prijzen. Niet voor iedere autobezitter is het aan te bevelen om in Duitsland te tanken, want diesel wil nog wel eens in Nederland goedkoper zijn.

Tip 2: check de actuele reclamefolders More »

Waar boek je het best een goed en goedkoop hotel in Duitsland? Gek genoeg duikt een van de populairste hotelreserveringssites van Duitsland niet op in de zoekresultaten als je bij de Nederlandse Google.nl “hotel boeken in Duitsland” ingeeft. Dat is namelijk de site van Hotel Reservation Service: www.hrs.de* (rechtsbovenaan kun je de site in een Nederlandstalige versie veranderen). Deze site biedt naar mijn overtuiging de beste mix tussen een compleet overzicht van hotels in Duitsland, handige zoek- en filtermogelijkheden, de scherpste prijzen en de eenvoudigste manier van boeken. Dat ik niet de enige ben die daarvan overtuigd is, bewijzen de vele awards die de site in de loop der jaren heeft ontvangen.

Het belangrijkste voordeel van HRS is de prijsgarantie. HRS garandeert, dat je voor jouw reservering altijd de laagste prijs krijgt. Dit is namelijk met alle hotelpartners contractueel vastgelegd. Mocht je voor een via HRS gereserveerde kamer toch een voordeligere internet-aanbieding vinden, met dezelfde reserveringsvoorwaarden, krijg je van HRS alsnog deze voordeligere kamerprijs. Bovendien biedt HRS speciale hot deals aan, die jou als gast weliswaar minder ruimte laten om de reservering te annuleren, maar je profiteert wel van een extra groot prijsvoordeel.

De hotels zijn goed en overzichtelijk beschreven, je kan je zoekopdracht op allerlei mogelijkheden filteren en je kan je bij de uiteindelijke keuze baseren op de recensies van andere hotelgasten. Deze dingen vind je weliswaar ook bij andere hotelwebsites More »

De prijsbewuste Duitser brengt graag een bezoek aan één van de vele outlets die je verspreid over het hele land kunt vinden. Soms worden deze verkooppunten ook Fabrikverkauf of Werksverkauf genoemd. In deze zaken worden B-artikelen, d.w.z. artikelen met een klein foutje, niet meer actuele collecties, restpartijen en overschotten verkocht. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een outlet voor de producten waar jij naar op zoek bent: chocolade, elektronica, kleding, meubels, enzovoort, enzovoort. Als klant kun je flink profiteren van enorme kortingen op de gangbare winkelprijzen: het scheelt soms wel More »

Nou ben ik zelf helemaal geen klusser, maar mijn handige zwager uit Twente maakte me erop attent, dat je ook voor je schakelaars en stopcontacten bij Duitse onlineshops vaak voordeliger uit bent. Het is een besparing die pas op het tweede gezicht goed uit de verf komt. Als je bijvoorbeeld de prijs ziet van een enkel afdekraam bij de Nederlandse webshop Elektrototaalmarkt, namelijk 2,92 € en die vergelijkt met de 2,33 € die de Duitse online handelaar Voltus voor hetzelfde product verlangt, val je natuurlijk niet om van die 59 cent prijsvoordeel. Maar More »

Als je snel wilt nagaan of een Duitse webshop zijn producten ook naar jou, dus naar een Nederlands adres levert, kun je de volgende stappen ondernemen.

1. Check altijd vooraf of er van de betreffende Duitse online winkel ook een Nederlandse variant bestaat. Vaak volstaat het veranderen van de toevoeging www.webshop.de in www.webshop.nl. Soms kun je in het menu van de pagina een ander land aanklikken.

2. Snelste methode: een proefartikel in de winkelwagen leggen en registreren als nieuwe klant zonder aan het eind de bevestigingsbutton te drukken. In het dropdownmenu bij “Land” staan de keuzemogelijkheden. Als hier bijvoorbeeld alleen maar Deutschland en Österreich staat, is het niet mogelijk een Nederlands bezorgadres in te voeren. Soms kun je wel Niederlande aanklikken, maar dan verschijnt er een mededeling waarin je vriendelijk verzocht wordt de Nederlandse webwinkel op te zoeken voor je bestelling. Als je gewoon zonder problemen Niederlande kunt aanklikken, is er geen probleem. Uiteraard moet je dan nog wel More »

Voorpret is de mooiste pret, maar als het om jouw vakantie gaat, kan de voorpret ook makkelijk omslaan in voorbereidingsstress. De site Yenom kan jou in ieder geval met de beantwoording van één lastige vraag helpen, namelijk: “als ik zo veel mogelijk wil profiteren van plaatselijke prijsvoordelen, welke dingen kan ik dan beter in Nederland en welke het beste ter plekke in Duitsland kopen?” Via de Bespaartest Duitsland, kun je More »

Prijzen vergelijken in het internet kan je vele euro’s prijsvoordeel opleveren. Net als in Nederland bestaan in er in Duitsland verschillende websites waar je prijzen kunt vergelijken. Zodra jij bepaald hebt, welk product je wilt kopen, geef je op zo’n prijsvergelijkingssite de productnaam zo volledig mogelijk in het zoekscherm in en als resultaat verschijnt er een lijst met webwinkels die het product verkopen, gesorteerd van laagste naar hoogste prijzen. Een bijkomend voordeel is, dat de meeste prijzenvergelijkingssites productervaringen van consumenten en een overzicht van de klanttevredenheidsscore van de verschillende webwinkels meeleveren. Hier een aantal tips More »

Geld besparen bij het winkelen; klinkt tegenstrijdig? Duitse drogisterijen maken het mogelijk! Maar er zijn meer redenen om bij het shoppen in Duitsland altijd even bij de drogisterijen naar binnen te gaan. Ik heb ze hier voor je op een rijtje gezet. Geef graag een reactie als jij nog meer tips hebt!

1. Goedkopere merkspullen
Reden nummer 1 om bij een Duitse drogisterij je verzorgingsproducten te halen is natuurlijk: de prijs! Bij een directe vergelijking van identieke merkproducten,  zoals bijvoorbeeld L’Oréal haarverf, Olaz dagcrème, Nivea zonnebrandcrème, parfum, luiers, cosmetica en haarstylingsproducten val je bijna om van het ongelofelijk grote prijsverschil tussen Nederland en Duitsland. Zo kost A-merk haarverf, dagcrème en zonnebrandcrème in Duitsland soms minder dan de helft More »

De gemiddelde Duitse internetklant heeft waarschijnlijk nog nooit zijn online inkopen met iDeal betaald. Simpelweg omdat het in Duitse webshops een nauwelijks toegepaste betaalmethode is. Volgens een in maart 2013 gepubliceerd onderzoek van het E-Commerce-Center in Keulen is PayPal als betaalmethode het sterkst in opkomst. Ongeveer 29% van alle online aankopen wordt in Duitsland met behulp van PayPal betaald. Daarmee is betalen middels PayPal momenteel de belangrijkste betaalmethode in Duitsland. Een nog groter aandeel, namelijk 44,1%, heeft PayPal bij de transacties die met de mobiele telefoon worden uitgevoerd. De gebruikers More »

Ook voor de Duitse handel in tweedehands auto’s was het een lange winter. Traditioneel trekt deze markt tussen februari en mei duidelijk aan, maar daarvan is dit jaar pas veel later sprake. In een interview met het blad Manager Magazine geeft Malte Krüger, de directeur van het Duitse internetplatform voor tweedehands auto’s Mobile.de, zijn interessante visie op de ontwikkelingen in de Duitse autohandel. Zo laat hij zich ontlokken, dat het voorjaar de beste tijd is om een snelle sportwagen te kopen. Dan zijn namelijk de prijzen namelijk gemiddeld 2% lager.

Rond de 40% van de Duitse handel in tweedehands auto’s komt met behulp van het platform Mobile.de tot stand. De vraag naar occasions is sinds 2010 ononderbroken hoog. De zomer van 2012 gaf weliswaar een lichte dip te zien, maar sindsdien More »

Als ik jou zou vragen naar jouw belangrijkste reden om iets in Duitsland te kopen, dan is de kans groot, dat je mij zal antwoorden: “omdat het daar goedkoper is”. Net als de meeste andere Nederlanders ben je vast een prijsbewuste consument en hou je van stuntprijzen en superkoopjes. Toch is het niet altijd makkelijk om erachter te komen welke dingen precies in Duitsland goedkoper zijn en waar je die het beste kunt kopen. Op deze website ga ik je helpen bij die speurtocht. Of het nou gaat om tweedehands auto’s of huizen, gezellig winkelen of nuttige boodschappen, rommelmarkten, webshops, tanken, noem het maar op: hier komt het allemaal aan bod!

Overigens staat bij het kopen van spullen in Duitsland lang niet in alle gevallen de lagere prijs voorop. Soms is het ook de betere kwaliteit, de ruimere keuzemogelijkheden in kleuren en maten of het unieke van bepaalde producten waardoor we graag wat extra moeite doen om het uit Duitsland te halen. En af en toe is het simpelweg de gezelligheid van een dagje winkelen die ons ertoe verleidt een shirt bij de H&M in Keulen te kopen dat je voor dezelfde prijs in Utrecht had kunnen kopen. Meestal gaat ‘Goedkoper Duitsland’ over het vinden van superaanbiedingen, maar af en toe ligt het accent ook gewoon op: een (kwalitatief) goede koop!

Blijf ons regelmatig bezoeken voor interessante nieuwtjes en handige tips over koopjes, bijzondere spullen en speciale vindplaatsen.