Als ik jou zou vragen naar jouw belangrijkste reden om iets in Duitsland te kopen, dan is de kans groot, dat je mij zal antwoorden: “omdat het daar goedkoper is”. Net als de meeste andere Nederlanders ben je vast een prijsbewuste consument en hou je van stuntprijzen en superkoopjes. Toch is het niet altijd makkelijk om erachter te komen welke dingen precies in Duitsland goedkoper zijn en waar je die het beste kunt kopen. Op deze website ga ik je helpen bij die speurtocht. Of het nou gaat om tweedehands auto’s of huizen, gezellig winkelen of nuttige boodschappen, rommelmarkten, webshops, tanken, noem het maar op: hier komt het allemaal aan bod!

Overigens staat bij het kopen van spullen in Duitsland lang niet in alle gevallen de lagere prijs voorop. Soms is het ook de betere kwaliteit, de ruimere keuzemogelijkheden in kleuren en maten of het unieke van bepaalde producten waardoor we graag wat extra moeite doen om het uit Duitsland te halen. En af en toe is het simpelweg de gezelligheid van een dagje winkelen die ons ertoe verleidt een shirt bij de H&M in Keulen te kopen dat je voor dezelfde prijs in Utrecht had kunnen kopen. Meestal gaat ‘Goedkoper Duitsland’ over het vinden van superaanbiedingen, maar af en toe ligt het accent ook gewoon op: een (kwalitatief) goede koop!

Blijf ons regelmatig bezoeken voor interessante nieuwtjes en handige tips over koopjes, bijzondere spullen en speciale vindplaatsen.