Heerlijk, die eerste lentezon; hoogste tijd om de dingen weer helder te willen zien. Niet verwonderlijk dus, dat ik de afgelopen dagen een paar vragen binnenkreeg van lezeressen die wilden weten of het kopen van een bril of een zonnebril in Duitsland goedkoper is. Ik kan daar helaas geen eenvoudig „ja“ of „nee“ op zeggen, omdat je daarvoor heel gedetailleerd de prijzen van exact dezelfde brillen met elkaar moet vergelijken.

Wat ik hier wel ga doen, is jullie een stukje op weg helpen met een paar tips. Als jullie mij dan More »

Door online te bestellen via de Duitse site van Amazon* kun je meeprofiteren van veel prijsvoordeel. Maar dan zijn er wel een paar dingen die je goed in gaten moet houden.

‘s Werelds grootste online winkel Amazon heeft (nog) geen eigen webshop gericht op de Nederlandse markt. En dat is jammer, want zo gaat veel prijsvoordeel jouw neus voorbij. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te bestellen via de Amerikaanse Amazon.com site, maar het specifieke Duitse prijsvoordeel waar we het hier op Goedkoper Duitsland over hebben, is daar natuurlijk niet direct op te vinden. Bovendien heb je bij bestellingen uit Amerika vaak met hogere verzendkosten en BTW nabetalingen te maken.

Wegwijs op Amazon.de

Om jou te helpen optimaal te profiteren van Amazon.de*, zal ik je hier de belangrijkste dingen uitleggen. Allereerst More »

Met Sinterklaas voor de deur ligt deze vraag erg voor de hand: is speelgoed goedkoper in Duitsland? Het antwoord daarop is: ja. Natuurlijk hangt het er erg van af in welke winkel of webshop je gaat kijken, maar over het algemeen zijn de objectief vergelijkbare spullen in Duitsland goedkoper dan in Nederland.

Zelfs een internationale keten als Toys R Us hanteert in Nederland duidelijk hogere prijzen dan in Duitsland. Zo kost More »

De prijzen van verzorgingsproducten en cosmetica verschillen enorm tussen Nederland en Duitsland. Vooral prijzige merkproducten zoals haarverf, dagcréme en zonnebrandcréme zijn in Nederland soms dubbel zo duur. Over de voordelen van een bezoekje aan de Duitse drogist heb ik al eens een aparte bijdrage geschreven. Nu is het helaas niet voor iedereen weggelegd om regelmatig naar Duitsland af te reizen, vandaar dat ik vaak gevraagd wordt of het mogelijk is om ook via het internet mee te profiteren van het prijsverschil. Het goede nieuws is: ja, het is mogelijk, maar ik moet er wel twee kanttekeningen bij plaatsen.

Ten eerste heb ik helaas niet die ene supershop gevonden die èn alles aanbiedt èn naar Nederland levert. Vandaar dat ik je meerdere adresjes zal noemen met daarbij voor elke shop de meest opvallende voor- en nadelen. Volgens de informatie op de sites, leveren alle hiernagenoemde webshops ook naar Nederland. Mocht jij andere ervaringen opdoen, laat me dat dan graag weten, dan pas ik de informatie zo snel mogelijk aan.

Ten tweede raad ik je aan om altijd prijsbewust te blijven. Voorzover ik dat na kan gaan zijn de prijsverschillen met Nederland in de volgende shops zeker aantrekkelijk, maar het is natuurlijk ondoenlijk om dat voor alle producten te garanderen. Daarom stel ik voor, More »

De Duitse Bundesliga is dit weekend weer van start gegaan, dus misschien wil jij nog snel een HSV-shirt met het rugnummer van Van der Vaart erop kopen. Daarom geef ik je vandaag gewoon eens een tip voor een leuke webshop. Dat shirt kun je namelijk gemakkelijk online bestellen in de webshop Fan and More. Hier vind je een uitgebreide collectie officiële fanartikelen van alle topclubs uit Duitsland: zowel de shirtjes voor thuis- als voor uitwedstrijden en allemaal superactueel voor het net gestarte seizoen 2013/14. Behalve voetbalkleren kun je er nog voor eindeloos veel meer fanproducten terecht. Van eierdoppen tot bierglazen, van babyspeentjes tot tuinkabouters, je vindt het er allemaal. Volgens de informatie op de startpagina bedragen de verzendkosten binnen de EU nooit meer dan 8,95. Ook geschikt voor de eventuele fan van de Duitse Nationalmannschaft….

fanandmore.de - Fußball Fanartikel Shop

Nou ben ik zelf helemaal geen klusser, maar mijn handige zwager uit Twente maakte me erop attent, dat je ook voor je schakelaars en stopcontacten bij Duitse onlineshops vaak voordeliger uit bent. Het is een besparing die pas op het tweede gezicht goed uit de verf komt. Als je bijvoorbeeld de prijs ziet van een enkel afdekraam bij de Nederlandse webshop Elektrototaalmarkt, namelijk 2,92 € en die vergelijkt met de 2,33 € die de Duitse online handelaar Voltus voor hetzelfde product verlangt, val je natuurlijk niet om van die 59 cent prijsvoordeel. Maar More »

Als je snel wilt nagaan of een Duitse webshop zijn producten ook naar jou, dus naar een Nederlands adres levert, kun je de volgende stappen ondernemen.

1. Check altijd vooraf of er van de betreffende Duitse online winkel ook een Nederlandse variant bestaat. Vaak volstaat het veranderen van de toevoeging www.webshop.de in www.webshop.nl. Soms kun je in het menu van de pagina een ander land aanklikken.

2. Snelste methode: een proefartikel in de winkelwagen leggen en registreren als nieuwe klant zonder aan het eind de bevestigingsbutton te drukken. In het dropdownmenu bij “Land” staan de keuzemogelijkheden. Als hier bijvoorbeeld alleen maar Deutschland en Österreich staat, is het niet mogelijk een Nederlands bezorgadres in te voeren. Soms kun je wel Niederlande aanklikken, maar dan verschijnt er een mededeling waarin je vriendelijk verzocht wordt de Nederlandse webwinkel op te zoeken voor je bestelling. Als je gewoon zonder problemen Niederlande kunt aanklikken, is er geen probleem. Uiteraard moet je dan nog wel More »

Prijzen vergelijken in het internet kan je vele euro’s prijsvoordeel opleveren. Net als in Nederland bestaan in er in Duitsland verschillende websites waar je prijzen kunt vergelijken. Zodra jij bepaald hebt, welk product je wilt kopen, geef je op zo’n prijsvergelijkingssite de productnaam zo volledig mogelijk in het zoekscherm in en als resultaat verschijnt er een lijst met webwinkels die het product verkopen, gesorteerd van laagste naar hoogste prijzen. Een bijkomend voordeel is, dat de meeste prijzenvergelijkingssites productervaringen van consumenten en een overzicht van de klanttevredenheidsscore van de verschillende webwinkels meeleveren. Hier een aantal tips More »

De gemiddelde Duitse internetklant heeft waarschijnlijk nog nooit zijn online inkopen met iDeal betaald. Simpelweg omdat het in Duitse webshops een nauwelijks toegepaste betaalmethode is. Volgens een in maart 2013 gepubliceerd onderzoek van het E-Commerce-Center in Keulen is PayPal als betaalmethode het sterkst in opkomst. Ongeveer 29% van alle online aankopen wordt in Duitsland met behulp van PayPal betaald. Daarmee is betalen middels PayPal momenteel de belangrijkste betaalmethode in Duitsland. Een nog groter aandeel, namelijk 44,1%, heeft PayPal bij de transacties die met de mobiele telefoon worden uitgevoerd. De gebruikers More »