Boodschappen doen in Duitsland was al goedkoop, maar de actuele prijzenoorlog tussen Aldi en Lidl doet hier nog een schepje bovenop. In de afgelopen weken zijn bij deze twee discounters de prijzen van met name Red Bull Energydrink, OB tampons, Lenor wasverzachter, Funny Frisch chips en Wrigley kauwgum enorm gedaald.

Ooit hadden de twee grootste levensmiddelen discounters van Duitsland ieder hun eigen afgebakende produktsegment: Aldi was sterk in de verkoop van naamloze eigen merk artikelen, terwijl Lidl een wat breder assortiment aanbood, doorspekt met bekende A-merken. Af en toe nam Aldi merken als Nutella of Haribo mee in het pakket, maar daar bleef het dan bij. Sinds enkele weken is het hek van de dam More »

Dat vuurwerk in Duitsland veel goedkoper is dan in Nederland is inmiddels bekend, maar hoe zit het precies met de regels voor het kopen en invoeren ervan? Met nog maar een dag of tien te gaan voor we het oude jaar weg gaan knallen, lijkt het de hoogste tijd om daar duidelijkheid over te hebben, maar ik kan je alvast op een belangrijk punt geruststellen: net als in Nederland mag ook in Duitsland pas op de laatste drie werkdagen voor de jaarwisseling vuurwerk worden verkocht, dus je hebt nog niets gemist. Overigens is het zo, More »

In het onlangs tussen de partijvoorzitters van CDU/CSU en SPD gesloten coalitieverdrag is geen sprake van BTW- of accijnsverhogingen. Dus ook als over enkele weken de nieuwe regeringscoalitie het voor het zeggen zal hebben in Duitsland, zal het voor jou interessant blijven om je boodschappen in Duitsland te halen.

Er is wel sprake van een paar andere maatregelen die direct of indirect een uitwerking kunnen hebben op jouw portemonnee. Zo heeft More »

Nooit meer in Duitsland voor een gesloten winkeldeur staan. Als je weet waar je het moet zoeken, kun je je prima op jouw dagje winkelen voorbereiden met de juiste informatie over openingstijden, koopzondagen en feestdagen in Duitsland. More »

Dat ik niet de enige ben, die keer op keer vaststelt dat veel dingen in Duitsland goedkoper zijn is jou ook vast niet ontgaan. Met grote regelmaat vind je in de Nederlandse media berichten over prijsvergelijkingen tussen Nederland en Duitsland, met steeds weer als resultaat: het ritje naar Duitsland loont.

Juist de afgelopen weken ben ik veel interessante nieuwe artikelen tegengekomen. Omdat de strekking van veel berichten verder gaat dan alleen maar de simpele conclusie “ja, de prijzen zijn lager in Duitsland” wil ik die informatie hier graag met je delen.

Zo komt de Telegraaf op 12 september tot de conclusie, More »

Voor de Nederlandse consument die graag goedkoop tankt in Duitsland is het nog makkelijker geworden om de goedkoopste benzinepomp achter de grens te vinden. Vandaag is de Duitse overheid namelijk gestart met de centrale registratie en publicatie van actuele benzine- en dieselprijzen.

Met ingang van vandaag worden alle actuele benzineprijzen aan Duitse tankstations centraal geregistreerd en gepubliceerd. De Duitse regering wil de benzinemarkt transparanter maken en biedt de consument langs deze weg de mogelijkheid om het goedkoopste tankstation in de buurt op te zoeken. Bovendien More »

“Heb je een paar concrete tips voor iemand die van plan is om voor zijn boodschappen naar Duitsland te rijden?”, met die vraag kwam de Telegraaf gisteren op mij af. Een goede vraag, die mij niet alleen heeft geïnspireerd tot de input die vandaag op blz. 8 van de krant te vinden is, maar ook tot onderstaande checklist voor jouw eerstvolgende supermarktbezoek in Duitsland. Als jij nog meer tips hebt, hou ik me natuurlijk aanbevolen!

Om te beginnen zijn er een paar dingen die je nog thuis kunt doen voor je vertrekt:

Tip 1: check de actuele benzine- en dieselprijzen in Duitsland onder www.clever-tanken.de en vergelijk ze met de actuele Nederlandse prijzen. Niet voor iedere autobezitter is het aan te bevelen om in Duitsland te tanken, want diesel wil nog wel eens in Nederland goedkoper zijn.

Tip 2: check de actuele reclamefolders More »

Voorpret is de mooiste pret, maar als het om jouw vakantie gaat, kan de voorpret ook makkelijk omslaan in voorbereidingsstress. De site Yenom kan jou in ieder geval met de beantwoording van één lastige vraag helpen, namelijk: “als ik zo veel mogelijk wil profiteren van plaatselijke prijsvoordelen, welke dingen kan ik dan beter in Nederland en welke het beste ter plekke in Duitsland kopen?” Via de Bespaartest Duitsland, kun je More »

Geld besparen bij het winkelen; klinkt tegenstrijdig? Duitse drogisterijen maken het mogelijk! Maar er zijn meer redenen om bij het shoppen in Duitsland altijd even bij de drogisterijen naar binnen te gaan. Ik heb ze hier voor je op een rijtje gezet. Geef graag een reactie als jij nog meer tips hebt!

1. Goedkopere merkspullen
Reden nummer 1 om bij een Duitse drogisterij je verzorgingsproducten te halen is natuurlijk: de prijs! Bij een directe vergelijking van identieke merkproducten,  zoals bijvoorbeeld L’Oréal haarverf, Olaz dagcrème, Nivea zonnebrandcrème, parfum, luiers, cosmetica en haarstylingsproducten val je bijna om van het ongelofelijk grote prijsverschil tussen Nederland en Duitsland. Zo kost A-merk haarverf, dagcrème en zonnebrandcrème in Duitsland soms minder dan de helft More »