Eén van de grotere matrassenverkopers van Duitsland, MFO Matratzen-Outlet sluit alle 500 filialen in heel Duitsland. Tot 3 mei 2014 kunnen klanten profiteren van enorme kortingen. Op de website van MFO Matratzen-Outlet is sprake van wel 30%.

Achtergrond van de sluiting is een uitspraak van het Bundesgerichtshof waarin wordt gesteld dat het gebruik van het woord “outlet” in de eigennaam misleidend is. Het bedrijf mag die benaming niet meer gebruiken. MFO heeft zich bij deze uitspraak neergelegd en is inmiddels begonnen met de sluiting van alle filialen. Het gerucht gaat, dat het bedrijf waarschijnlijk na 3 mei onder een andere naam zal doorstarten. Dus grote kans dat je op hetzelfde adres ook na de zogenaamde sluitingsdatum nog steeds matrassen kunt kopen.

Op de website van MFO Matratzen-Outlet vind je met behulp van een kaart van Duitsland het dichtsbijzijnde filiaal. Je kunt op de site weliswaar ook online bestellen, alleen geldt dit niet voor levering buiten Duitsland.

 

Nu je voor al die goedkope boodschappen zo regelmatig in Duitsland bent, zou je vast wel eens een uitgebreider praatje in het Duits willen maken met de verkopers en caissières. Goed nieuws: ook het bijspijkeren van je Duits kan gratis. De populairste gratis Duitse les in het internet is de audioles van de Duitse wereldomroep Deutsche Welle. Hier kun je kiezen uit twee verschillende paketten, te weten de compacte cursus Radio D voor beginners en de wat uitgebreidere (maar enigszins verouderde) serie Deutsch – Warum nicht?

Het grote voordeel van deze lessen is het uitgebreide audiomateriaal, nadeel is dat het hier een internationale cursus betreft. Dat betekent, dat de uitgangstaal waarin alles uitgelegd wordt Engels is. Als je liever bij het Nederlands blijft als uitgangstaal, kan ik je de online Duitse les van de NTR aanbevelen. En als je dan zover bent, dat je eens met anderen in het Duits wilt chatten of je vragen ergens kwijt wilt, kun je gratis met andere Duits leerlingen en tutoren online chatten in de interactieve omgeving van het Goethe Institut.

Tot slot vind je hier nog een grote verzameling gratis Duitse lessen. Die hebben wel grotendeels Engels als begeleidende uitleg, maar het meeste materiaal is uiteindelijk natuurlijk toch gewoon in het Duits. Viel Spaß!