Boodschappen doen in Duitsland was al goedkoop, maar de actuele prijzenoorlog tussen Aldi en Lidl doet hier nog een schepje bovenop. In de afgelopen weken zijn bij deze twee discounters de prijzen van met name Red Bull Energydrink, OB tampons, Lenor wasverzachter, Funny Frisch chips en Wrigley kauwgum enorm gedaald.

Ooit hadden de twee grootste levensmiddelen discounters van Duitsland ieder hun eigen afgebakende produktsegment: Aldi was sterk in de verkoop van naamloze eigen merk artikelen, terwijl Lidl een wat breder assortiment aanbood, doorspekt met bekende A-merken. Af en toe nam Aldi merken als Nutella of Haribo mee in het pakket, maar daar bleef het dan bij. Sinds enkele weken is het hek van de dam en verschijnen er steeds meer A-merken in de schappen van Aldi. Omdat Aldi zich hiermee steeds meer op het terrein van Lidl begeeft, heeft Lidl op deze strategie geantwoord met dalende prijzen. Met als gevolg: een medogenloze prijzenslacht tussen beide winkels. Zo kost een 0,25 liter blikje Red Bull inmiddels niet meer 1,49 maar 0,95 euro.

Experts verwachten dat de prijzenoorlog nog wel even aan zal houden, omdat Aldi en Lidl momenteel in moeilijk vaarwater verkeren. Ze verliezen namelijk steeds meer marktaandeel aan de klassieke, breedgesorteerde supermarkten zoals Edeka en Rewe. De klant vaart er wel bij. Die is bij Aldi en Lidl nu nog goedkoper uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>