Ook voor de Duitse handel in tweedehands auto’s was het een lange winter. Traditioneel trekt deze markt tussen februari en mei duidelijk aan, maar daarvan is dit jaar pas veel later sprake. In een interview met het blad Manager Magazine geeft Malte Krüger, de directeur van het Duitse internetplatform voor tweedehands auto’s Mobile.de, zijn interessante visie op de ontwikkelingen in de Duitse autohandel. Zo laat hij zich ontlokken, dat het voorjaar de beste tijd is om een snelle sportwagen te kopen. Dan zijn namelijk de prijzen namelijk gemiddeld 2% lager.

Rond de 40% van de Duitse handel in tweedehands auto’s komt met behulp van het platform Mobile.de tot stand. De vraag naar occasions is sinds 2010 ononderbroken hoog. De zomer van 2012 gaf weliswaar een lichte dip te zien, maar sindsdien stijgen de prijzen weer. Momenteel ligt de gemiddelde prijs van alle auto’s die op Mobile.de aangeboden worden bij 18.368 euro, dat is 0,3 procent meer dan in maart. Dit komt onder andere doordat er steeds meer “jonge” auto’s met minder kilometers aangeboden worden. Die zijn natuurlijk duurder.

Bijna een derde van de klanten en geïnteresseerde bezoekers van het internetplatform komt trouwens uit het buitenland. Misschien zit jij daar ook bij? Als je het hele interview wil lezen, kijk dan op de site van Manager Magazin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>